Passend Onderwijs

De school streeft ernaar het leren zo te laten verlopen, dat er sprake is van een continue ontwikkelingsproces bij alle aspecten van de kinderlijke ontwikkeling. Een vloeiende doorstroming van de speelse lagere groepen naar de meer leerstofgerichte hogere groepen wordt beoogd, terwijl voor elk vak(gebied) een doorgaande lijn wordt gerealiseerd.
Onze school probeert, rekening houdend met de eigen geaardheid van de kinderen, hun verschillen in ontwikkeling, begaafdheid, belangstelling, motivatie en milieu, samen met de ouders een bijdrage te leveren aan het functioneren van elk kind op zijn niveau met zijn mogelijkheden in een voortdurende veranderende samenleving.
Het welbevinden van de kinderen staat daarbij in de Oosterboerschool voorop.
De kindvriendelijke sfeer met passende regels geeft een gevoel van vertrouwen en als kinderen zich op hun gemak voelen, is de basis gelegd om zich te ontplooien en te presteren. Wij stimuleren de kinderen in hun zelfstandigheid en weerbaarheid.