Verkeersveiligheid

De Drentse gemeentebesturen en de provincie Drenthe vinden dat structurele verkeerseducatie een belangrijke bouwsteen is voor een verkeersveilige gemeente en een verkeersveilige provincie. De overheden streven naar minder verkeersslachtoffers en geven ook hoge prioriteit aan het stimuleren van veilig verkeersgedrag bij kinderen en het zo veilig mogelijk maken van de schoolhuisroute, de school en de woonomgeving. Want jong geleerd is oud gedaan! Daarin spelen scholen, kinderen en hun ouders, het gemeentebestuur en Provincie Drenthe een belangrijke rol.

Drents Verkeersveiligheids Label

Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Scholen die in het bezit zijn van het Label laten zien dat zij verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Om het label te verdienen, moet een school voldoen aan een aantal criteria.
Omdat de Oosterboerschool aan alle voorwaarden voldoet, zijn wij in het trotse bezit van dit kwaliteitskeurmerk! Lees meer over het DVL op de website van Veilig Bereikbaar Drenthe.

Verkeersouder

Het is niet voor niets dat het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) vereist dat de school beschikt over verkeersouder(s), het is namelijk een uitstekende manier om ouders te betrekken bij het verkeersonderwijs. Naast het opstellen van een activiteiten(jaar)plan met de school en het assisteren bij de uitvoering daarvan, vormt de verkeersouder een belangrijke schakel tussen de ouders, de school en de gemeente.

Sinds schooljaar 2012-2013 wordt de rol van verkeersouder op de Oosterboerschool ingevuld door Wibo Tabak. Als vader van drie kinderen (Nienke, Wessel en Jurre) heeft Wibo de verkeersveiligheid rondom de school hoog in het vaandel staan.

"Dankzij de voorlichting die ik als verkeersouder van VVN krijg, weet ik hoe kwetsbaar kinderen zijn in het verkeer. Ik vind het belangrijk om dat onder de aandacht te brengen en te zoeken naar mogelijkheden om risico's tot een minimum te beperken. Dat is natuurlijk een gedeelde verantwoordelijkheid, want met elkaar kunnen we veel bereiken."

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties voor Wibo? Geef het (per mail) door aan de school.